Snefangstyper

Dansk snefang

Varmgalvaniseret
Skifer montage

Dansk Snefang til skifermontage. Konsollet monteres med maks 90 cm C/C. Konsollerne monteres på tagfladen ved gennemboring til fastgørelse i taglægterne. Hullerne blæses rene for støv og fyldes med tagfugemasse. EPDM gummipakning lægges over hullerne med fugemasse og konsollet fastskrues med franskeskruer. Skinnerne monteres på konsollerne med rustfri sætskrue og kontramøtrik i skinnen. Istappe/mellemtappe monteres på skinnen med sætskrue og kontramøtrik, pr. Ca 15 cm.

Snefangs højde:13 cm

Skinnelængde: ca 300 cm

Konsoller er forberedt til de mest gængse lægteafstande til skiffer. Ved boring i konsoller eller afkortning af skinner, skal emnet behandles med zinkspray i 2-3 lag efterfulgt af klar lak eller matchende farve.

Teglmontage

Der findes som udgangspunkt 2 typer tegl

Type 1: uden nakkefals.
Denne type findes på tynde vingetegl, betontagsten og andre typer. Her kan konsollet blot monteres uden yderligere tiltag. Den øvre tagsten løftes op og konsollet hægtes ind over tagsten og taglægte, placeres og den øvre tagstenen lægges på plads.

Type 2: med nakkefals:
Her ses at nakkefalsen gør at konsollet ikke kan komme ned og hvile plant med tagstenen. Her er det nødvendigt at fjerne denne. Og det kan gøres enten ved at slå falsen af med en hammer eller ved at tage tagstenen ned og skære denne med en vinkelsliber. Det anbefales at bruge en vinkelsliber, da der er fare for at slå teglet i stykker på bagsiden.

Montage uden nakkefals

Ved montage

Dansk Snefang for bølgeplader

Til denne tagtype anvendes konsol til fastgørelse på bølgetoppen. Konsoltypen anvendes til alle typer cementbaseret bølgeplader. Konsollet monteres pr maks 90 cm C/C. Afhængig af tagtypen kan det være nødvendigt at montere fastgørelseslægter under tagpladen. Konsollet fastgøres med en ny tagskrue og der tætnes med silikone mellem konsol og tagplade. Skinnerne monteres på konsollerne og istappene/mellemtappe monteres i bølgedalene.

Dansk Snefang for stålpladetag eller fladt tag

Konsollet for stålpladetag har en flad sål med svagt opbuk. Soklen på konsollet er også bukket på 2 sider for optimal styrke. Montageafstand: ca 80 cm C/C.

Stålpladetaget forbores med Ø6 mm bor, tætnes med tagfugemasse og gummipakninger. Konsollet monteres med 2 stk franske skruer øverst på konsollet.

Skinnerne monteres på konsollerne og istappene/mellemtappene monteres efter behov eller profilerne på taget.

Dansk Snefang for paptag

Konsollerne monteres med bitumen tætningsmasse og EPDM gummipakning og fastgøres til underlaget med 2 stk franske skruer. På dette tag var det nødvendig at bore nye huller i soklen på konsollet, da taget var meget ujævnt.

Konsollerne er monteret med en afstand på 90 cm C/C uden istapper/mellemtappe. På det vandrette tagpap tag har sneen hobet sig op og givet store snemasser i frit fald.

Dansk Snefang, speciel opgave

En særproduktion af lave konsoller, monteret på glasaltaner.

Københavner snefang

Københavner snefang til indbygning

Snefanget består af konsoller der monteres pr maks. 60 cm, samtidig med montage af skifersten. Snefanget er 11 cm højt og er udført i varmgalvaniseret stål.

Konsoller fastgøres til taglægterne og skinnen føres igennem hullet i konsollerne.

Skinnelængde: 400 cm

Københavner snefang til montage på tagflade

Konsollerne monteres ved gennemboring af tagflade. Huller blæses rene for støv. Hullet fyldes med egnet tætnings fugemasse. EPDM gummipakning lægges i mellem konsol og tagflade og fransk skrue iskrues og spændes til.

Skinnen monteres igennem hullerne i konsollerne.

Skinnelængde: 400 cm

Konsolhøjde: 11 cm Gods: 5 mm Varmgalvaniseret.

Svensk snefang

Svensk Snefang –rør eller rist model

Svensk Snefang, rør model, malet i tagets farve.

Konsoller er her monteret med selvskærende skruer ned i stålpladetaget, pr. 120 cm.

Her monteret på stående fals eller pladesamling. Der kan tilkøbes isstoppere der klikkes fast det nederste rør.

Svensk Snefang, rist model

Denne type deler samme konsol og monteres på samme måde som rør modellen.

Kratta Snefang

Denne model anvendes typisk på parcelhus med zinktag og monteres på lodrette false.

Kratta kan leveres i 13 standard RAL farver

Lille Svensk Snefang

Denne model monteres med selvskærende skruer ned i pandeplade tag og andre ståltag typer. Lille Svensk Snefang kan leveres i 13 standard farver.

Kulo Snefang, polycarbonat

Sadel model

Kulo sadel er et lille og meget diskret Snefang, der modsat andre typer snefang, monteres i zigzag rækker. Da Kulo snefang er udført i polycarbonat og gennemsigtigt, er det næsten usynligt på taget.

Denne type Snefang er vejrbestandig og utrolig holdbart.

Snefanget kan både limes og skrues fast på taget. Skruemontagen kan kun anvendes på ståltage eller tagpap. Limmontage kan udføres på de mest gængse tagtyper.

Her er Kulo sadel skruemonteret til stålpladetag.

l Kulo Tasa

Kulo Tasa monteres på samme måde som Kulo Sadel.

Den dog flad i bunden, og kan anvendes til flere forskellige tagtyper end Kulo Sadel.

Sådan ser Kulo snefanget ud efter 2,5 år. Det er umuligt at undgå alger.

Som det ses, er Kulo Snefanget næsten usynligt. Kulo Tasa er her monteret på taget parallelt med indkørslen. Kunden var træt af ikke at vide sig sikker på om de nu komme på arbejde, eller om de skulle starte morgenenmed at skovle sne.

RF Snefang

Snefang udført i rustfri stål. Specielopgave.

Specieludviklet rustfri Snefang monteret på kompositbroen TB30 ved Vallensbækgrenen.

På brofagene der rækker ud over kørebanerne, ønskede man at sikre mod at sneen falder ned på kørebanen. Bane Danmark og Snefang.dk fik i fællesskab udviklet denne løsning, monteret direkte ned i betonen.

  • Granbakkevej 31

  • 4295 Stenlille